Pilates Yapanlar Nasıl Beslenmeli..

16:19



Daha fit görünmek, kilo vermek için pilatese başladıysanız, sağlıklı bir zayıflama için egzersiz kadar beslenme de çok önemli. Pilates  koşu, yüzme gibi yüksek oranda kalori yaktıran sporlardan değildir. Enerji yakmaktan çok vücut kaslarının çalıştırılmasını ve güçlenmesini amaçlar. Bu yüzden sadece pilates yapıyorsanız kilo vermek için yüksek kalorili besinlerden uzak durup, dengeli ve yeterli beslenmelisiniz.

Pilatesin temel felsefesi dengedir. Zihin ve beden arasındaki dengeyi sağlamanın önemli bir parçası da sağlıklı beslenmedir. Dört ana besin grubunu tam tahıllar, sebze ve meyveler, süt ve süt ürünleri, et.tavuk. balık gibi proteinden zengin besinleri beslenme planlarında yeterli ve dengeli şekilde almalısınız.




-Pilates tok karna yapılmalıdır. Uzun süre aç kalmış olarak başlamak da sakıncalıdır. En ideali hareketlerin rahat yapılması, kramp oluşmaması, kan şekeri dengesi açısından pilates yapmaya başlamadan 1-1,5 saat önce yemeğinizi tüketmiş olun.

-Pilates öncesi karbonhidrat ve protein dengesinde bir menü tüketilmeli. Beyaz şeker, beyaz un, pirinç gibi kan şekerini hızlı yükselten besinler tüketilmemeli. Bunların yerine çavdar, tam buğday veya yulaf ekmeği veya bulgur pilavı tercih edilmeli. Protein açısından zengin olan et, tavuk yada balığın ise ızgarada yada buharda pişmişleri tercih edilmeli...Protein dengesi için et yemeyi tercih etmiyorsanız yumurta yada peynir tercih edilebilir..

-Pilates kas güçlendirmeyi amaçlayan bir egzersiz çeşidi. Yapılan araştırmalarda egzersizden sonraki bir saat içinde tüketilen light süt veya yoğurdun spor sonrası yağ yakımına ve kas kütlesini arttırmaya yardımcı olduğu belirlenmiş. Kalsiyum mineralinin yetersiz alınması kilo verme sürecini yavaşlatır, bu yüzden alacağınız yağsız süt/yoğurt bedeninizin kalsiyum dengesini de sağlayacaktır. Aynı zamanda egzersizden yarım saat önce içeceğiniz bir fincan kahve de yağ yakımına yardımcı olur. Tabi kremasız içtiğiniz sürece..

-Egzersizler vücudumuzda serbest radikallerin oluşmasına sebep olduğu için spor yapanların yaşamında C vitamininin ayrı bir yeri var. Sebze ve meyve tüketiminiz yeterli değilse c vitamini desteği yada multivitamin kullanabilirsiniz.

- Omega3 yağ asitlerinin önemini artık çoğumuz biliyoruz.haftada 2 kez balık tüketerek bunu dengeleyebilirsiniz..




You Might Also Like

0 yorum

Facebook