Pilates'in Erkekler İçin Faydaları

07:27




Ülkemizde  pilates erkekler arasında 'kadın egzersizi' olarak algilanirken, yurt disinda pilatesin faydalarını kesfeden erkeklerin sayısı oldukça fazla. Halbuki bugün bir çok ünlü erkek atlet ve sporcunun egzersiz rutinlerinin bir parçası da pilates..Günümüzde Pilates yapan erkeklerin sayısında epey bir artış olsada hala kadın işi diyenler cok onemli bir noktayı atlıyor. O da pilates'i kesfeden kişinin bir erkek olduğu gerçeği ..  Joseph Pilates bu egzersizi savaş yıllarında yaralı askerleri tedavi ederken geliştirmiş. Dolayısıyla o yıllarda ilk çalısmalarını erkekler uzerinde yapmış,erkek anotomisiyle çalışmış.Erkekler için de göz ardı edilmeyecek kadar faydaları var..


-Pilates egzersizleri özellikle bedenin core bölgesinin güçlenmesine odaklanır. Bu da bütün vücudun çok daha güçlü ve dayanıklı olmasına yardımcı olur. Daha güçlü ve dayanıklı bir beden ile yaptığınız tüm diğer spor ve egzersiz çeşitlerini daha kolay ve zorlanmadan yapabilirsiniz. Bu nedenle pilates diğer tüm spor ve egzersizleri destekleyici niteliktedir ve diğer sporlardaki performansınızı arttırır.

Pilates esnekliği arttırır.

Pilates egzersizlerinin en önemli faydalarından biri de vücut esnekliğini arttırmasıdır ki, vücudun esnek olması genel fiziksel sağlık açısından kadınlar kadar erkekler için de önemlidir. Vücut esnekliği eklem, kas ve tendonlardaki yaralanma riski daha azdır, spordaki performansı arttırır, olası yaralanmalarda kas ağrılarının önlenmesi için önemlidir, kas yorgunluğunu alır, günlük yaşantıda birçok hareketin daha kolay yapılmasını sağlar ve zihin ve vücut gevşemesini kolaylaştırır.

Pilates harika karın kaslarına kavuşturur.

Pilates tüm vücudu çalıştırırken asıl odaklandığı yer vücudun core / karın bölgesidir. Güçlü karın kasları için bugün birçok egzersizden çok daha etkili olan pilates, erkeklerin de düzenli yaptıkları takdirde oblique, üst ve alt karın kaslarını etkili bir şekilde çalıştıracak ve kısa bir sürede daha sıkı ve güçlü karın kaslarına kavuşmalarını sağlayacaktır.

Pilates vücut farkındalığını arttırır.

Bugün pilates yapan birçok erkeğin altını çizdiği noktalardan biri de pilates ile daha önce hiçbir egzersiz ile çalıştırmadıkları vücut kaslarını çalıştırdıklarıdır. Farklı pilates ekipmanları ile yapılan hareketler erkeklerin özellikle sırt bölgesinde daha önce çalıştırmadıkları kasları çalıştırır; bu nedenle erkeklerin ağırlık çalışmalarına ilave olarak yapabilecekleri harika bir egzersizdir.

Pilates cinsel hayatı iyileştirir.

Pilates egzersizleri daha güçlü, dayanıklı ve esnek bir bedene sahip olmanın yanısıra pelvik tabanı kaslarının da güçlenmesine yardımcı olur. Pelvik bölgesini güçlendirmek idrar tutamama sorununu engelleyeceği gibi seksten daha çok zevk alarak daha büyük orgazmlar yaşamaya da yardımcı olur.

Pilates ileri yaşlar için de ideal bir egzersizdir.

Genç yaşta istediğiniz yoğunlukta ve sıklıkta egzersizi rahatlıkla yapıyor da olsanız, ilerki yaşlarda maalesef bedeninizi çok zorlamanız doğru olmayacaktır. Özellikle ağırlıklarla yapılan egzresizler yaşlandıkça eklemleri zorlayacaktır. Pilates eklemleri zorlayıp zarar vermede vücudu güçlendirmesinden dolayı ilerki yaşlarda dayanıklı bir beden ve düzgün bir duruş için ideal bir egzersizdir.

Pilates prostat kanseri riskini azaltır.

Erkeklerin ilerki yaşlarda pelvis tabanı kaslarının yıpranması ve zayıflamasından dolayı prostat kanserine yakalanma riski fazladır. Pilates egzersizleri ile pelvis bölgesinin güçlenmesi prostat kanserine yakalanma riskini azaltacaktır.

You Might Also Like

0 yorum

Facebook